Header image  
BUCHAREST
line decor
          
english version
 
line decor

Bucharest
Click for Bucharest, Romania Forecast
Jakarta
Click for Jakarta Soekarno-Hatta, Indonesia Forecast
 
 


 

 
 
S u m a t r a


Frumusetea Sumatrei

Sumatra este una din cele mai mari insule din Indonezia. În trecut, oamenii au numit aceastã insulã Swarnadwipa, Insula Aurului. O cãlãtorie prin Sumatra este interesantã pentru cã fiecare provincie are cultura si grupurile etnice proprii. Sumatra este împãrtitã în nouã provincii: Aceh, Sumatra de Nord, Sumatra de Vest, Riau, Jambi, Bengkulu, Bangka-Belitung, Lampung si Sumatra de Sud.

Atingerea naturii de la nord la sud

Dacã iubiti natura, atunci trebuie sã veniti în Sumatra. Începeti cãlãtoria din Aceh, unde gasiti Taman Nasional Gunung Leuser, unul din cele mai mari parcuri nationale din lume. Aici se întâlnesc urangutani, giboni, maimute, tigri, elefanti si rinocerul din Sumatra. Bukit Lawang este unul din cele mai populare locuri, unde turistii pot asista la reabilitarea urangutanilor.

În Sumatra de Nord puteti vizita Marele Parc al Pãdurii Bukit Barisan, cu muzeul zoologic din Muntii Karo, la 59 km de Medan. Bucurati-vã de pavilioanele cu un extraordinar ornament Karo pe vârful acoperisului. Donau Toba este renumitul lac care ocupã un loc central pentru localnicii Batak. Este cel mai mare lac din Asia de Sud-Est si unul din cele mai adânci din lume (450 m). În mijlocul lacului Toba se aflã insula Samosir, locul de ori-gine al tribului Batak Toba. Înainte de a ajunge la lac veti trece prin Parapat, cea mai importantã statiune turisticã.

Iubitorii de surf trebuie sã viziteze insula Nias. Este grozav sã practici surf aici. Insula Nias face parte din provincia Sumatra de Vest. Aici mai are loc un eveniment interesant, numit Lompat Batu, traditionalul rit al sãriturii înalte peste un obiect de cca. doi metri. La douã ore de mers cu masina de la Pedang, veti întâlni Muntii Bukittinggi, înconjurati de trei vulcani: Tandikat, Singgalang si Merapi. Pe tãrm, în apropiere de insulele Mentawai, se întâlnesc recifi de coral foarte frumosi. Locuitorii din Mentawai apartin unui grup etnic indigen care trãieste în izolatie.

Gua Ngalau Indah este un acoperis de grotã adâncã, plinã de lilieci. Nu-i veti putea vedea, dar îi veti simti zburând în apropiere.
Dacã vã continuati drumul spre Lampung, veti ajunge la Taman Nasional Way Kambas, locul unde se întâlnesc elefanti mari. Aici, mai multi elefanti sunt dresati sã poarte vizitatorii si sã facã lucruri simple, în speranta cã oamenii îi vor considera folositori si valorosi.
În Sumatra de Sud puteti face o plimbare prin pãdurea nationalã de pini Punti Kayu si veti simti din plin parfumul proaspãt al pinilor.

Multe locuri interesante de explorat

Cu cât veti explora mai mult insula, cu atât veti trãi mai multe experiente interesante. Cultura Minangkabau (Sumatra de Vest) este cea mai mare societate matriarhalã din lume. În conformitate cu traditia localã, numele celor din Minangkabau derivã dintr-o luptã anticã pentru pãmânt între bivolii din Sumatra si bivolii de apã din Java. Traditional, cei din Minangkabau locuiesc în case mari, cu familii multe, numite Rumah Gadang. Mergeti la situl arheologic Pugung, din perioada megaliticã, preistoricã si clasicã hindu budistã. Locatia se aflã în satul Pugung Raharjo, la 40 km de Bandar Lampung. În aceastã zonã a fost construit un muzeu cu colectii de inscriptii în piatrã, portelanuri antice chinezesti, statui polinziene si statuia lui Bodhisatwa.

Unul dintre cele mai populare obiecte lucrate de mânã din Sumatra este traditionala pânzã tesutã. În Sumatra de Nord se numeste Ulos. Ulos Ragi Hotang este un fel de mantie de ceremonie purtatã pentru a anunta nasterea unui bãiat sau la cãsãtorii. Songket din Minangkabau, sarong sau saluri tesute din mãtase în culori vii, în combinatie cu fire artificiale aurii. Motivul este reprezentat de obicei de forme geometrice. În Lampung se face Tapis sarong, din pânzã tesutã cu broderii aurii.

Colectionati-le pe toate si priviti-le frumusetea interioarã, frumusetea Sumatrei.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AMBASADA REPUBLICII INDONEZIA - BUCHAREST © 2010