Header image  
BUCHAREST
line decor
          
english version
 
line decor

Bucharest
Click for Bucharest, Romania Forecast
Jakarta
Click for Jakarta Soekarno-Hatta, Indonesia Forecast
 
 


 

 
 
 
M a l u k u

Spre Maluku

Maluku este cunoscutã ca insulã a mirodeniilor. În timpul Evului Mediu, aceastã insulã a furnizat nucsoarã si migdale în întreaga lume. Sute de ani, întreaga productie de cuisoare se recolta din cele cinci insulite din Halmahera. În prezent, insulele Maluku sunt împãrtite în douã provincii: Maluku Utara, cu capitala la Ternate si provincia Maluku, cu capitala la Ambon.

Beteng Victoria este intrarea colonialã relicvã construitã în se-colul XVIII. Muzeul Siwalima prezintã istoria naturalã a insulelor Maluku si colectia de artã localã. În directia opusã muzeului se aflã cimitirul dee rãzboi ALEC, întretinut de Guvernul australian. Este tot ce-a mai rãmas dupã soldatii australieni si trupele aliate care au murit in al doilea Rãzboi Mondial. Plaje bune se gãsesc la Hunimoa, Latuhalat si Namalatu.

Lantul de insule

Seram, a doua insulã ca mãrime din Maluku, este aproape intactã, din cauza interiorului sãlbatic si denivelat. Parcul National Manusela este cãminul a 2000 de specii de fluturi, fluturi de noapte si insecte si a 120 de specii de pãsãri.
Ternate, o insulã micã în apropierea insulei Halmahera, a fost cândva un important regat, datoritã comertului cu mirodenii. Palatul Sultanului sau Kedaton a fost transformat în muzeu. Existã mai multe ruine de forturi de origine portughezã, spaniolã si olandezã. Beteng Oranje, construit în 1667 de olandezi, se aflã chiar în oras. Kao, pe insula Halmahera, a gãzduit cca. 80000 soldati japonezi în al doilea Rãzboi Mondial. Acest loc se mai numeste Micul Tokyo.

Kepulauan Banda, la sud de insula Seram, gãzduieste de asemenea mai multe forturi, cum ar fi Beteng Belgica, cartier general militar pânã în 1860, fostul fort VOC, Beteng Nassau, de unde guvernatorul general Jan Pieterzoon Coen a controlat Banda în 1621. Pe aceastã insulã se aflã mai multe muzee: Muzeul Rumah Budaya prezintã obiecte de artã istorice, Istana Mini, în apropiere de fostul cartier general VOC, cu statuia Regelui Wilhelm al III-lea. Muzeul Mohammad Hatta si Muzeul Syahrir prezintã obiecte memoriale ale conducãtorilor indonezieni exilati la mijlocul anilor '30. Muzeul Cãpitanul Cole este tributul adus unui conducãtor britanic capturat de olandezi în 1811.

Sus

   
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AMBASADA REPUBLICII INDONEZIA - BUCHAREST © 2010