Header image  
BUCHAREST
line decor
          
english version
 
line decor

Bucharest
Click for Bucharest, Romania Forecast
Jakarta
Click for Jakarta Soekarno-Hatta, Indonesia Forecast
 
 


 

 
 
 
Jakarta & Java
 
Jakarta, capitala plinã de culoare

Fiind un oras cosmopolitan, Jakarta este dinamicã zi si noapte. De la zgârie-nori pânã la stilul vechi olandez, arhitectura oferã peisaje interesante. În fiecare an la Jakarta se construieste mereu ceva nou, începând de la locuri de agrement, clãdiri, restaurante, pânã la evenimente de artã si culturale. Jakarta este împãrtitã în cinci zone: Jakarta de Nord, de Sud, de Vest, de Est si Centralã.

Antichitãti de aur, istoria Jakartei si pãpusi traditionale

Monumen Nasional sau Monas se aflã în inima Jakartei, localizatã în centrul Pietei Merdeka. Acest monument este un obelisc de marmurã majestuos, în vârful cãruia se aflã o flacãrã auritã.
Muzeul National este unul dintre cele mai frumoase muzee din Asia de Sud-Est. Aici existã o gamã largã de colectii de artã preistorice, etnografice si arheologice. Puteti vedea o colectie impresionantã de ceramicã din Asia de Sud-Est si de artã hindu javanezã.
Dacã mergeti mai înspre nord din Jakarta Centralã, ajungeti la Taman Fatahillah. Acest loc a fost numit dupã Printul care i-a înfrânt pe portughezi în secolul XVI. În apropierea aceastei piete puteti vizita trei dintre cele mai proeminente muzee din Jakarta: Muzeul de Istorie din Jakarta, Muzeul Pãpusilor (Wayang) si Muzeul de Artã si Ceramicã.
Dacã nu aveti timp sã stati o mult în arhipeleag, puteti vizita Taman Mini Indonesia Indah. Cu o suprafatã de 160 ha, veti fi întâmpinati de frumusetea si diversitatea culturii indoneziene. În afarã de prezentarea unei miniaturi a acestei tãri, aici au loc evenimente culturale, de obicei sâmbãta.

La joacã cu animalele marine

Dacã continuati drumul spre nord, ajungeti la Taman Impian Jaya Ancol. Copiilor le place acest loc, pentru cã se pot bucura de parcul de recreere la Dunia Fantasi (Lumea fanteziei). Tobogane pe apã, masinute, Montagne Russe si alte surprize vã vor ridica adrenalina.
În zona Ancol, nu uitati sã vizitati Lumea Marinã. Printr-un tunel mare, puteti cãlãtori într-un imens acvariu cu peste o sutã de specii marine. În afarã de acest acvariu imens, mai existã bazine mai mici, cu specii distincte, cum ar fi crocodili, testoase marine, serpi de apã si multe altele.Copiii pot atinge mai multe specii care nu sunt dãunãtoare.
Dimineata, puteti merge la licitatia de la piata de peste la Sunda Kelapa. Locatia se aflã în Jakarta de Nord. În conformitate cu istoria, acest port a fost un punct comercial între portughezi si Regatul Hindu Pajajaran la începutul secolului XVI.
Dacã doriti sã respirati aer mai proaspãt si mai rece, mergeti la Puncak. Cãlãtoria cu masina dureazã douã ore si veti putea admira plantatiile de arbori de ceai în munti. În drum spre Puncak, vã puteti opri la Taman Safari, cãlãtorind prin parcul na-tural unde vizitatorilor li se permite sã se apropie de tigrii, lame docile, girafe, ursi din America, Europa si Asia.

Festivaluri de artã si culturã; sute de bucãtãrii traditionale si internationale

in ultimii ani, în oras au apãrut multe cafenele si restaurante. De-a lungul zonei Kemang veti întâlni multe cafenele si restaurante traditionale si internationale, cu o atmosferã plãcutã. În afarã de cafenele si restaurante, mai existã galerii, magazine cu cadouri si reproduceri de mobilã indonezianã anticã. În zona Ciputat (Jakarta de Sud) si soseaua Surubaya (Jakarta Centralã) se vând de asemenea reproduceri de mobilã anticã, de-coratiuni interioare, materiale textile vechi, casetofoane si alte obiecte indoneziene interesante antice din lemn, bronz sau argint.

La Gedung Kesenian Jakarta si Taman Ismail Marzuki (ambele în Jakata Centralã) puteti vedea spectacole de artã, cum ar fi dans, muzicã, dramã, interpretate de artisti locali sau internationali. În fiecare an, la Jakarta are loc festivalul International de Film Jakarta unde se pot viziona reportaje independente si documentare din toatã lumea.

La cumpãrãturi

Jakarta este si orasul modei. În fiecare an, designerii locali îsi prezintã colectiile iubitorilor modei. Etichetele lor apar în marile magazine alãturi de nume internationale ale modei, cum ar fi Prada, Louis Vuitton, Gucci, Giorgio Armani, Christian Dior. Doriti lucruri mai ieftine, pentru care sã vã puteti târgui ? Cel mai ieftin si interesant loc este Manggua Dua, un mall imens din Jakarta Centralã, unde se vând echipamente electronice, carpete, îmbrãcãminte, calculatoare si altele.

Nu în ultimul rând, nu uitati sã luati acasã obiecte artizanale indoneziene. De la bati-curi, pânze Ikat, argintãrie, bijuterii, la decoratiuni interioare, aceste produse vã vor uimi la Sarinah sau Pasaraya Grande.

 

 
JAVA >>
   
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AMBASADA REPUBLICII INDONEZIA - BUCHAREST © 2010