Header image  
BUCHAREST
line decor
          
english version
 
line decor

Bucharest
Click for Bucharest, Romania Forecast
Jakarta
Click for Jakarta Soekarno-Hatta, Indonesia Forecast
 
 


 

 
 
L o m b o k


Cãlãtorind pe mare de la Lombok,
Sumba, spre Insula Komodo

Dacã Bali este renumitã pentru cele 1000 de temple, Insula Lombok este faimoasã pentru ceele 1000 de moschee. Aceastã insulã face parte din Nusa Tenggara Barat (NTB) si are capitala la Mataram. Grupul etnic majoritar este Sasak. Alãturi de acesta coexistã grupuri etnice din Bali, Java si arabi.

lombok lombok2

Marele tur al Insulei Lombok

Cakranegara, în Mataram-ul de Est, este principalul centru comercial. Aici se gãsesc mai multe temple balineze. Pura Meru este cel mai mare templu, construit de Anak Agung Made Karang în 1720. Aici are loc Festivalul Pujawali în fiecare an în septembrie sau octombrie, în timpul perioadei cu lunã plinã.
Cea mai frumoasã plajã este Senggigi în Lambok-ul de Nord. Aici puteti face scufundãri superficiale fãrã tub de oxigen si vã puteti bucura de frumosii recifi de coral. La 45 km de Cakranegara se aflã frumoasa plajã cu nisip alb de la Kuta. Sã nu faceti confuzie cu plaja Kuta din Bali. Pentru a vedea apusul soarelui, mergeti la Pura Batu Bolong, un templu hindus aflat pe un deal. Dacã doriti sã faceti scufundãri în alte locuri, mergeti la Bangsal. De acolo puteti pleca cu barca spre insulele Gili Air, Gili Meno si Gili Trawangan. Veti fi uimiti de numãrul mare si de diversitatea tipurilor de habitate marine.

Continuati-vã cãlãtoria spre Sumbawa

Insula Sumbawa este împãrtitã în trei regiuni administrative: Sumbawa Besar, în partea de vest, Bima, în est si Dompu în centru. În Sumbawa Besar existã palatul Dalam Loka al unui fost sultan. În regiune se gãsesc multe sarcofage sculptate cu chipuri de oameni si crocodili. La 18 km de aceastã zonã puteti vedea mormântul regal neolitic, cu o vechime de 2000 ani. Insula Moyo este o zonã de protectie a animalelor sãlbatice. Sunt protejate specii locale de cãprioare si porci sãlba-tici. Pe aceastã insulã puteti vâna dacã aveti permis eliberat de Biroul pentru Conservarea Naturii din Sumbawa Besar. Cei care nu vâneazã pot practica scuba-diving si scufun-dãri superficiale.

Mai la est

Kupang este capitala provinciei Nusa Tenggara Timur (NTT), situatã pe insula Timor. Puteti vizita piata traditionalã si Muzeul Negeri Kupang. Ca suveniruri, puteti cumpãra materiale Ikat viu colorate, cu ornamente geometrice si instrumentul Sasando (asemãnãtor cu mandolina). Alte insule care apartin de aceastã provincie sunt: Komodo, Flores, Kepulauan Solor si Kepualan Alor. Insula Komodo se aflã la est de Sumbawa, la distantã foarte micã. Turistii sunt bineveniti sã vadã dragonul Komodo. Aceastã reptilã este protejatã si apartine Parcului National Komodo.
Dupã ce ati vãzut dragonul Komodo, puteti continua sã faceti scuba-diving si scufundãri superficiale la Pantai Merah. Este o plajã unicat în lume, aici nisipul având nuante roz. Acest parc marin este foarte interesant, pentru cã în adâncurile din apropierea insulei se întâlnesc cca. 250 specii de corali si 1000 specii de pesti. Localnicii sunt direct implicati în protejarea acestei comori.

Lacul cu 3 culori

Continuati-vã cãlãtoria la Flores, pentru a nu rata lacul vulcanic de pe Muntele Keli Mutu. La o altitudine de 1640 m, lacul are trei culori diferite: albastru, turcoaz si rosu închis. Aceste culori se schimbã permanent si pânã acum nimeni nu a putut explica de ce lacul are 3 culori diferite. Localnicii cred cã lacul este legat direct de suflet. O culoare reprezintã sufletul vrãjitorilor, alta sufletul pãcãtosilor si a treia sufletul copiilor mici si al fetelor tinere.

Motivul Ikat din Sumba

La Sumba gãsiti cele mai bune materiale Ikat. Insula est renumitã pentru Hingi Ikat. Firul este întins pe o ramã si legat cu fibre rezistente la vopsire pentru a crea motivul înainte de a fi scufundat în vopsea si uscat la soare. Motivele originale sunt reprezentate de animale saau chipuri umane. A doua etapã o reprezintã procesul de relegare si revopsire pentru motivul final. Puteti viziona întreg procesul si puteti achizitiona aceste materiale la Prailiu, Rende, Ngalu si Baing.
Nu ratati experienta si simtiti diferenta dintre fiecare regiune!

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AMBASADA REPUBLICII INDONEZIA - BUCHAREST © 2010